ХЕСЕД - Почисти света около себе си

ХЕСЕД - Почисти света около себе си

Клуб "Тикун Олам", Фондация "ЧОУ "Роналд Лаудер", София
Мисията е от 1 март 2021 до 15 март 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 03. март. 2021 г.  - Националния празник на РБългария - нашият клуб избра да почисти запустяла тревна площ в близост до училището  От клуба на героите "Тикун Олам" участваха 35 ученици. Включиха се и техните семейства. В рамките на 2. часа успяхме да съберем и сортираме голямо количество боклук, както и да разчистим терена от бурени и трънаци. Децата бяха много доволни и вдъхновени от резултата и имат желание да направим подобна инициатива на друго място в столицата. 

Като продължение на този ден на доброто - Хесед ден, във връзка с 10.март - Ден на спасявянето на българските евреи и почитане жертвите на Холокоста, децата от клуб "Тикун Олам" изработиха послания и картички. Те сами разнесоха и пуснаха писмата в пощенските кутии на съседни до училището жилищни сгради.

Благодарим и помним!

Какво?

Почистване на запустели и замърсени зелени площи.
Нашите доброволци ще съберат и изхвърлят боклука, ще изрежат бурените и ще се опитат да облагородят мястото.

Кога?

Планираме дейностите по почистване да се случат във времето от 1.03 до 15.03.2021 г.

Къде?

В гр. София.

Нужна екипировка?

 Облечени с подходящи за цапане дрехи, ръкавици, градински ножици и гребла.

Защо?

Вдъхнови ни сме от ценността ХЕСЕД.

Ценността “хесед” няма буквален превод нито на български, нито на английски език от иврит. “Хесед” означава повече от доброта, често се превежда като “обичлива доброта” или с други думи - да правиш нещо с любов, емпатия и състрадание и да му се отдадеш напълно. Идеята за “хесед” се споменава повече от 190 пъти в Тората и това е една от причините много еврейски мислители да издигат “хесед” като основополагаща ценност в юдаизма. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Намерете замърсена и изоставена тревна площ в близост до дома и училището си, и я почистете и облагородете.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!