Дари санитарни материали на училище за талантливи деца в неравностойно положение

Дари санитарни материали на училище за талантливи деца в неравностойно положение

Клуб "Деца с големи сърца", СУ "Алеко Константинов", Луковит
Мисията е от 1 май 2021 до 29 май 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

През месец май организирахме събирането на хигиенни и санитарни материали за училище по изкуства и занаяти “Димитър Екимов” в село Русаля. Успяхме да съберем веро, сапун, дезинфектанти, прах за пране и други материали, които изпратихме към децата. Ръководството на училището се свърза с нас и ни благодари за получената пратка и ни поканиха да гостуваме при тях.

Какво?

Училище по изкуства и занаяти “Димитър Екимов” в село Русаля развива уникален нов подход към образование на деца в неравностойно положение. На пълен пансион в училището растат и се обучават над 25 талантливи деца от крайно бедни семейства. Изкуството е силно застъпено в учебната програма, а екип учители, ментори и психолог се грижат ежедневно за своите възпитаници.

От създаването си през 2014 г. училището се издържа изцяло чрез дарения и с геройски усилия успява да се справи с всички непредсказуеми предизвикателства, свързани с нуждите на децата.

Можеш да им помогнеш да посрещат неочакваните проблеми, като изпратиш хигиенни материали и консумативи, от които винаги има нужда и свършват бързо и се включиш в инициативата на сдружение "Русаля". 

Кога?

от 01 май до 31 май.

Къде?

В стаята на 3.б и 4.б клас.

Нужна екипировка?

Можеш да им помогнеш със следните хигиенни материали и консумативи:

- тоалетна хартия;

- сапун;

- почистващи препарати - за тоалетна, за прозорци, за под;

- дезинфектанти - за пране, за ръце, за под, за кухненско помещение;

- препрати за миене на съдове;

- таблетки за миялна машина;

- прах за пране;

- чували за смет - от 30, 60 и 120 л;

- конци за бърсалки за под;

- мопове.

Защо?

От създаването си през 2014 г. училището се издържа изцяло чрез дарения и с геройски усилия успява да се справи с всички непредсказуеми предизвикателства, свързани с нуждите на децата. Ето защо ние можем да им помогнем да се справят по-лесно като им изпратим  хигиенни материали и консумативи.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Може да се свържете с Ася Найденова и Цветанка Лазарова.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!