Дари продукти от първа необходимост на семейства, потърпевши от COVID-19

Дари продукти от първа необходимост на семейства, потърпевши от COVID-19

Клуб "157 УСМИВКИ!", 157 ГИЧЕ "Сесар Вайехо", София
Мисията е от 14 декември 2020 до 21 декември 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Отново настъпи онзи вълшебен момент от годината, когато думата "семейство" значи повече и от най-скъпите подаръци на света. Сякаш доброто витае навсякъде около нас, а всяка усмивка намира точно човека, имащ нужда от нея. Нека запазим това чувство на смиреност и любов през останалите единайсет месеца от годината. Нека вярваме в чудесата не само по Коледа, а и през цялата година, защото всеки човек, когото обичаме и ни обича е истинското чудо в живота ни, а да има на кого да кажем и покажем любовта си е единственото, от което имаме нужда. Онова, за което мечтаем, рядко е между коледните подаръци..Понякога то се оказва на ръка разстояние от нас, но за да стигнем до него, трябва да направим поне една крачка. Коледа е празник на духовното. Това не е състезание за най- хубава украса или най- ярко светещи лампички, не, Коледа е празник на семейния огън, празник на новото начало!На Коледа не е от значение дали ще получиш желания подарък, важното е да разбереш посланието на жеста от любимите хора, защото колкото и банално да звучи, материалното не е от голямо значение, когато имаш истинско семейство. Важното е да почувстваме красотата на празника. Толкова красота и светлина колкото само поетичната душа може да открие. Това е Коледата - време всеки да потърси в себе си искрата, да си спомним, че въпреки многото трудности и зло по света, доброто съществува - ние го носим в нас. Време е всеки да погледне към небето и да каже благодаря. Време е да прегърнем близките си и да усетим колко ги обичаме. Време е да споделим част от залъка си с нуждаещите се и да се усмихнем на света. Коледа е навсякъде - в очите на децата, в стъпките в снега, който бавно вали и носи радост и спокойствие. Тя е по празничните витрини и прелестните украси. Коледа е и в звездите, които горят на небето по ярко от всякога. Усеща се от дъха на бор и ела. Носи се по въздуха.Това е енергия, която ни зарежда за цялата година. Отново е Коледа и отново ще бъде, защото Коледа е Любовта, която остава в сърцето завинаги. А какво е Коледа без една доброволческа инициатива? 

Поредната ни успешна доброволческа мисия!!! 

Много хора си пожелават много неща, за които много мечтаят,а всъщност нямат нужда от тях....

Това беше най - коледното и приказно нещо, което можеше да се случи. Не може да се каже, че много хора взеха участие в даряването, но за сметка на това с много любов и от сърце дарителите зарадваха семействата на потърпевшите от ковид. Те бяха изненадани непосредствено преди коледните дни. Пакети с хранителни продукти, лакомства и малка сума пари бяха разпределени и разнесени лично от част от преподавателския екип, като децата не знаеха напълно какво ги очаква. Моментът да видиш изненадата в очите им е безценен, да видиш благодарността им, че учителите са се сетили за тях, въпреки разстоянието. Тези моменти се запечатаха завинаги в съзнанието ни. Получихме много благодарности и от родителите им, които бяха изключително трогнати от проявената загриженост и човечност. Тази кауза показа не какви сме като професионалисти, а нещо повече - какви сме като хора, нашата истинска страна. Макар малко и от сърце, да подадеш ръка на друг в труден момент е най-човешката постъпка, която може да съществува. И в крайна сметка можехме да седнем спокойни на коледната трапеза, знаейки че сме помогнали за празника на някой друг, празник за здравето и човещината.

Благодарим на всички, които се включиха и помогнаха в поредното благородно дело! Благодарение на тях ще дарим няколко деца с усмивка и надежда, че са част от нашия голям дом - света! Ще дадем спокойствие на семействата им, че дори и в тези времена на пандемия, те са хора и значат нещо. 

Тази Коледа беше различна за всички ни! Нека осъзнаем, че важните неща са най-маловажните: “Честита Коледа” , “Обичам те”, “Благодаря”! 

Бъдете здрави и помнете тези моменти, защото са един кратък миг! 

Какво?

Даряване на продукти от всякаква необходимост за една по-добра Коледа!

Кога?

14-ти до 21-ви декември

Къде?

157 гимназия с изучаване на чужд език "Сесар Вайехо"

Не е организиран транспорт.

Нужна екипировка?

Не е нужда екипировка.

Защо?

Всички си даваме сметката колко трудно е справянето с болестта, както на физическо, така и на психическо ниво, което оставя последствия и върху икономическото състояние на едно семейство, след скъпите лекарства и грижи, а освен това и дългото лечение, невъзможност за работа и липса на доходи
За потърпевшите от вируса ученици и семействата им, набираме хранителни продукти или средства, които могат да се дарят в канцеларията, за да може празникът им да бъде една идея по-светъл!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

https://www.facebook.com/us157157

За контакт: Дари, координатор


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!