Дари обувки и дрехи на учениците от село Ясен

Дари обувки и дрехи на учениците от село Ясен

Клуб "Деца с големи сърца", СУ "Алеко Константинов", Луковит
Мисията е от 15 април 2021 до 30 април 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Заедно успяхме да съберем много дрешки и обувки за децата от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в плевенското село Ясен. Надяваме се да помогнем на тези деца да се чувстват добре и редовно да посещават училище. Получихме тяхнатаблагодарност и това може само да ни радва.


Какво?

ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в плевенското село Ясен е построено през далечната 1883 г. от ръцете на местните, които преди това пращали децата си на училище чак в съседното село.

Днес нещата са по-скоро обратните - за първия час в Ясен пристигат и децата от село Дисевица, а 100-те ученици и малкият колектив от учители грижливо украсяват класните стаи и поддържат цветната градинка в двора.

За съжаление обаче финансовото състояние на семействата в селото не им позволява да осигурят на децата някои базови неща, с които те да се чувстват пълноценно в класната стая - от топли дрехи до обувки и някои основни учебни пособия: тетрадки, химикали, моливи, флумастери.

Това е причината да подкрепим инициативата на = Младежката фондация “Арете” и  да помогнем с каквото можем, за да запълним тези липси в гардероба и раницата им. 

Кога?

От 15 до 30 април.

Къде?

СУ "Алеко Константинов".

Нужна екипировка?

Може да донесеш нещо от следния списък:

- нови или запазени обувки (с приоритет са такива за есенно-зимния сезон) за 60 момичета и момчета от 1 до 7 клас - от номер 33 до номер 41;

- запазени дрехи за деца от 7 до 15-годишна възраст.

Защо?

Макар на пръв поглед да няма пряка връзка между двете, всъщност външни фактори като материални лишения пряко влияят върху това дали някое дете ще продължи образованието си. Ако се включиш, ще помогнеш на един ученик да се задържи в класната стая, което не бива да е лукс, а негово основно право.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Можете да се свържете с Ася Найденова или Цветанка Лазарова.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!